Twee entiteiten: Website & Forum

In het kort

Zoals jullie weten is eind maart 2015 een nieuwe website gelanceerd voor de ARA. Deze overgang is stroefjes verlopen. Door het integreren van twee systemen, Drupal en phpBB heeft deze website nooit lekker gefunctioneerd en was het geheel door de Drupal laag traag in gebruik. Na veel opmerkingen en klachten kwam de klad er al snel in en bleven updates van de nieuwe website uit.

Nu, bijna twee jaar later hebben we het weer dunnetjes over gedaan

De website bestaat nog steeds uit twee gescheiden systemen, phpBB voor het forum en Laravel voor de website. PhpBB is een dedicated forumpakket waar we ondertussen qua gebruik aan gewend zijn. Het is voor het bestuur na een korte leerperiode makkelijk om het forum te beheren en voor de moderators om topics en reacties te modereren. Omdat het zo compleet (en gratis) is is het zinloos om zelf een forum te bouwen. Een klus die ook heel veel manuren zou kosten. PhpBB is het gebleven dus.

Gescheiden registratie en inloggen

Het probleem is dat phpBB en Laravel qua authenticatie (nog) niet zijn te integreren. In Jip en Janneke taal: beide pakketten gebruiken functies die niet naast elkaar kunnen/willen bestaan. Dat zal in de toekomst ongetwijfeld worden opgelost maar voorlopig betekend dit dat een gebruiker zal moeten inloggen in de website EN het forum. Dat heeft geen consequenties voor het één of het andere, het forum zal na inloggen gewoon als vanouds functioneren, de website is ook zonder inloggen prima te raadplegen.

Waarom ook registreren en inloggen op de website?

Als je echter ook op de website inlogt kun je je op dit moment met een muisklik aanmelden voor actviteiten in de Agenda. Ook kun je bij de activiteiten zien wie zich er voor aangemeld heeft. Dat vereist zoals gezegd dat je inlogt op de website. Je kunt daarbij aangeven dat je ingelogd wilt blijven zodat je dit niet steeds bij elk bezoek hoeft te doen. Registratie is eenvoudig en is enkele minuten gebeurd. Je ontvangt na registratie een email met een bevestigingslink waarop je moet klikken. Nadat je dat gedaan hebt loggen we je direct in.

Wat kun je nog meer als je bent ingelogd op de website

  • Je kunt het digitale clubblad archief raadplegen (Binnenkort: Digitalisering is op dit moment in volle gang)
  • Je kunt je (optioneel) aanmelden als betalend lid van de ARA
  • Je legt door te registreren de basis voor de nog te ontwikkelen online ledenadministratie

En in de toekomst nog veel meer!