Aprilia RSV4 wint Endurance World Championship in Spa-Francorchamps

29 juni 2024 | door:Han
_

Aprilia RSV4 wint Endurance World Championship in Spa-Francorchamps

Aprilia RSV4 wint Endurance World Championship in Spa-Francorchamps

De winst markeert de eerste overwinning in de Superstock klasse van het team

Breda, 11 juni 2024 – De Aprilia RSV4 heeft de 8 uur van Spa-Francorchamps gewonnen, de tweede ronde van het FIM Endurance World Championship 2024. Het resultaat onderstreept de competitiviteit en betrouwbaarheid van de RSV4 1100 in zijn tweede optreden in de Superstock-klasse.

Het team, bestaande uit Kevin Calia, Luca Bernardi en Francesco Cocco, wat voor het eerst op dit circuit reed, wist direct een foutloze race te rijden en bracht de Aprilia RSV4 1100 naar de overwinning in de Superstock-klasse. Een opmerkelijke prestatie, aangezien dit pas Aprilia's tweede optreden is in de Superstock-klasse.

Massimo Rivola: "Het is ongelooflijk om de Superstock-zege te pakken in onze tweede Endurance-race van het seizoen. Felicitaties aan Luca en Kevin voor de overwinning en aan Aviobike en Nuova M2 Revo voor het geweldige teamwerk. Spa-Francorchamps is een circuit waar de Formule 1 normaal gesproken racet, het is ongelooflijk snel en heeft een aantal gevaarlijke punten, zoals het beroemde Eau Rouge. Dat de RSV4 competitief en betrouwbaar is, is een teken van de kwaliteit van het product en daar zijn we trots op".

e-Boekhouden.nl