Clubweekend 2018

25 september 2018 | door:Robz
_

Clubweekend 2018

Door Robz - Je weet het, het eerste weekend van september staat gereserveerd voor het clubweekend. En wat houdt dat nu eigenlijk in? Eigenlijk is “weekend” een beetje een foute naam voor een mooie Eiffelrit op zaterdag, alhoewel je er natuurlijk ook een heel weekend van kunt maken. Vrijheid blijheid! 

Hoe gaat het in z’n werk? Welnu op vrijdag verzamelen clubgenoten zich in Heerlen bij camping / gasterij IndenHof - De camping voor diegenen die naar hun eigen gesnurk willen luisteren, voor anderen zijn er prima bedjes te huur op zolder. Sommigen komen vroeg en doen vrijdags nog een leuk rondje, anderen, zoals ondergetekende vertrekken na hun werk om s ávonds aan te rijden. En dan is het tijd voor een lekker pilsje in gezelschap met oude en nieuwe bekenden. 

De Maastrichtse motorclub had ook een start van een rit hier dus het was gezellig druk aan de bar. Indenhof is dan ook een geweldige locatie om vanuit te vertrekken, Limburg, Eiffel, Ardennen, het kan allemaal! Jos en maurice hadden weer een schitterende route in elkaar gezet. Vierhonderd km slingers voor de full version en 200km voor het light traject. Voor ieder wat wils. Heb je minder rijervaring dan is zo’n 200km net leuk om eens mee te gaan.

Ik kwam zaterdagochtend in de groep bij Gerrit en Johan dus in goed gezelschap. En een groepje van drie rijd lekker makkelijk. Terwijl ik me focus op het sexy kontje van Gerrit (z’n Tuono) ontdek ik bij Rott dat we anders dan anders de Eiffel induiken. En zo ging het de hele dag. Veel bekende wegen en plekken maar net anders aangereden. Erg leuk! We hebben schitterend weer en kunnen met de lunch (in Vianden, waar anders) lekker op het terras.

Wat me altijd opvalt bij de ARA is het grote aantal clubleden wat inmiddels een ander merk motor heeft gekocht maar toch lid blijft. Een goed teken!!! Ik zelf heb nog wel een RSV maar rijd al jaren “vreemd” rond op de weg, maar dat is geen enkele belemmering voor een gezellige rit. En natuurlijk reed er een Aprilia (Gerrit) voorop, dat dan weer wel…. Ja of ik blij moet zijn met de nieuwe motor van Gerrit weet ik niet, dat zal blijken uit de nakomende bekeuringen want het rijd ogenschijnlijk toch wel makkelijk zo’n tuono…. 
Traditiegetrouw bereiden Maurice en Elian s'avonds een heerlijke BBQ waarbij de club een rondje geeft. Sterke verhalen worden nog sterker en plannen worden gesmeed voor het komende jaar. Het was een gezellig weekend zonder mankementen of valpartijen. Dat smaakt weer naar meer. Volgend jaar toch maar weer naar Italië ? Aprilia Racers days bijwonen? Ik zeg avvia I mottori!!

e-Boekhouden.nl