Aleix Espargaró en Sam Lowes onthullen 2017 Aprilia MotoGP motoren

4 maart 2017 | door:Han van der Weerden
_

Aprilia heeft vrijdag in het Italiaanse Noale haar 2017 MotoGP team gepresenteerd. Aleix Espargaró en Sam Lowes onthulden de nieuwe kleurstelling van de de Aprilia RS-GP machines waarmee men komend seizoen actief zal zijn in de koningsklasse.

Een jaar geleden debuteerde Aprilia op het Losail International Circuit als officieel fabrieksteam in de MotoGP klasse van het MotoGP wereldkampioenschap. Ruim twaalf maanden later presenteerde de Italiaanse motorfabrikant op het hoofdkantoor in Noale het team dat komend seizoen de Aprilia kleuren gaat verdedigen in de koningsklasse.

Nadat Stefan Bradl en Alvaró Bautista in 2016 als rijdersduo verbonden waren aan Aprilia heeft het door Fausto Gresini gerunde MotoGP team voor 2017 de Spanjaard Alvaro Bautista en de vanuit de Moto2 klasse overgekomen Sam Lowes onder contract.

De Spanjaard en de Brit hebben inmiddels de eerste testen op de nieuwe 2017 versie van de Aprilia RS-GP achter de rug waarbij de oudste van de twee broers Espargaró de meest indruk wist te maken terwijl Lowes nog zoekende was naar de juiste rijstijl op de voor hem nieuwe MotoGP machine.

Nadat de doeken vrijdagochtend van de 2017 Aprilia machines waren gehaald werd duidelijk dat er komend seizoen, naast de twee nieuwe rijders, ook gebruik zal worden gemaakt van een nieuwe kleurstelling, een kleurstelling waar met name de kleuren rood, wit en groen overduidelijk aanwezig zijn en duidelijk een Italiaans tintje aan het project geven.

Aleix Espargaró: “Ik ben blij dat ik de nieuwe kleurstelling voor komend seizoen heb mogen onthullen. Het is altijd mooi om een nieuw project officieel te presenteren, speciaal omdat ik veel vertrouwen heb in Aprilia Racing en het werk van het team. Het wordt vast en zeker een goed seizoen. We hebben nog zeker het nodig te verbeteren, maar we zonder twijfel op de goede weg. We willen graag groeien. We hebben specifieke doelen en om deze te bereiken zullen zowel het team als ook ikzelf er alles aan doen om dat op de baan te bewerkstelligen. Het enige dat nu nog overblijft is om tijdens de eerste wedstrijd in Qatar te kijken waar we staan ten opzichte van onze rivalen.”

Sam Lowes: “Als eerste wil ik zeggen dat ik heel blij ben om deel uit te mogen maken van deze grote familie, een familie die zo’n sterke band met racen heeft en in het verleden zoveel successen wist te behalen als Aprilia Racing. Ik kan dan ook niet wachten om binnenkort in Qatar weer de baan op te gaan. Ik denk dat ik tijdens de afgelopen wintertesten ongeveer 85% van mijn ware potentieel heb kunnen laten zien, vanaf het eerste Grand Prix weekend zullen we het basisniveau van waarop we stap voor stap verder kunnen bouwen richting de laatste race van het seizoen in Valencia. Vanaf het begin van het seizoen is ons doel om binnen de top vijftien te finishen om vervolgens een aantal keren te streven naar een top tien klassering. Ik geloof in mijzelf en ik heb daarnaast het volste vertrouwen in het potentieel van mijn motor en het team.”

Met 104 wereldkampioenschappen in haar collectie (54 Aprilia, 15 Moto Guzzi, 21 Derbi, 14 Gilera) is de Piaggo Group de meest zegevierende motorfietsen groep aller tijden. Aprilia – geboren om te racen – is binnen de Piaggo Group dan ook het ware uithangbord op het gebied van sport.

e-Boekhouden.nl