ARA Community

Hèt spreekplatform van alle Aprilia rijders in Nederland!

De plek waar je alles kunt vinden met betrekking tot circuit en race gerelateerde evenementen!

Moderator: Moderators

Avatar
Door Heuveltje
#373720
Ja, ja, hei seizoen gaat eindelijk echt beginnen. Morgen en overmorgen 1e en 2e paasdag zijn de 1e ZAC races en we zijn weer met een behoorlijke Aprilia gehalte (RSVJan, KJ, FastJ en Heuveltje).
Morgen is vrij rijden en maandag is wedstrijdag met 's ochtends vrije training + kwalificatie en 's middags 2 wedstrijden van 10 ronden.

Indien je geen zin hebt in nieuwe meubeltjes ben je altijd welkom in Assen (entree is gratis)
Avatar
Door rsvfrank
#373742
Maandag even bij de ARA mannen langs geweest om weer even de sfeer te proeven....
Was een prachtig racedagje , met gesneuvelde pr's van Jarno en Frank , wat kleine technische tegenslag voor KJ die daardoor zonder elektronische hulmiddelen van start moest.
Mooie races gezien , wel eens leuk om het racen vanaf de andere kant te zien, zonder stress tussen de race door :laugh: .

Denk toch dat de meeste mensen naar de meubelboulevard waren , want niemand van de ARA gezien, dat moet volgende race anders mensen!
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Avatar
Door Heuveltje
#373763
Na een verregende en koude voorjaarstraining in Portugal stonden nu een paar mooie dagen op het programma. Aangezien ik nog last had van naweeen van de griep en nog volop aan het verbouwen ben in het nieuwe huis had ik mijn twijfels bij mijn conditie.
Het Aprilia RSV4 kamp werd zondagochtend opgebouwd door RSVJan, KJ, Fastj en mijzelf. Eerst nog ff inschrijven en keuren en dan meteen in de bandenwarmers. Onze 1e sessie was pas om 12 uur dus nog eerst even genoten van het weer en gekletst met oude bekenden. Ondanks dat ik nog op oude banden stond kon ik vanaf sessie 1 lekker rijden, helaas was er wel veel verkeer met `bijzondere` rijlijnen dus oppassen met inhalen.
Nadeel van laat beginnen is dat je 5 sessies in de middag hebt, buiten dat dit vrij intensief is ook problematisch met eten :yes: . De dag heb ik vrij lekker opgebouwd waarbij ik de 1e sessie een 1,57 heb gereden in sessie al een 1,55 en de overige continu in de 1,54 gereden heb met zwaar versleten banden ;D Dus ik was erg tevreden :victory:

Nadat we de bandjes gewisseld hadden, heerlijk gegeten waarbij onze grilmaster RSVJan ons van alles lekkers voorschotelde. Na het toetje begon iedereen in te kakken dus nog ff een frisse douche en naar bed :angel:

De volgende dag moesten we toch nog even keuren/stickers ophalen. De 1e sessie was wederom om 12 uur (2e paasdag), deze stond voor het inrijden van de nieuwe voorband en nieuwe remblokken (rondje 1.55). Toen moest het gebeuren de kwalificatie, tussen het verkeer dooo kon ik toch 2 rondjes ´aanzetten´ en er een nieuw PR uit persen 1.53,0 :yahoo:
Ik had me op P18 naast Jarno en voor Jeroen Ouwekerk (Voorzitter Ducati Club Race op een Panigale) genesteld. Mijn start ging super en was zelfs Jarno voorbij (dacht ik) to dat deze in de Haarbocht zich er nog tussen wurmde. Met wat duwen en trekken kon ik mijn positie redelijk handhaven en het wiel van Jarno volgen. Helaas in ronde 2 verschakelde ik me Strubben uit en kwam er meteen een groep rijders voorbij (toch te weinig vermogen :sorry:). Na een flinke strijd met Jeroen en zijn snelle Duc waarbij we regelmatig schouder aan schouder door de bocht gingen het onderspit moeten delven (maar wel lekker gestreden).
Uiteindelijk kon ik race 2 weer op plaats 18 beginnen, het werd een aparte race met veel code geel (ingehaald door 4 man onder geel :gaga: ). Uiteindelijk vonden Jeroen en ik elkaar weer en hebben we de laatse ronde leuk gestreden met ditmaal een betere uitkomst :victory:

Het was weer ouderwets gezellig op ons ARA kampje met veel RSV4´s (denk wel een stuk of 10), lekker gereden en natuurlijk top weer 8) Verder is het altijd leuk als er bezoek komt in de vorm van RSVFrank en BlackBee :friends:
Avatar
Door rsvfrank
#373765
Jammer van de gele vlag situatie waarbij er lui gewoon in gingen halen, hopelijk een tijdstraf voor ze maar ben bang dat dat er niet in zit. Heb dat zelf ook een paar gehad en werd niets aan gedaan...
Er zou meer op gelet moeten worden door de organisatie,/racecontrol, heb ook een paar near misses gezien van jongens die zich verremden voor ruskenhoek ,het fietspad namen , vervolgens zo de baan weer opschoten en op een haar na een andere courreur misten.
Avatar
Door FerBa
#373904
Net ook het verslag gelezen in het clubblad! Mooi verslag en foto's!
en natuurlijk mooie resultaten! :ok:

Word ook betalend lid van de ARA!