ARA Community

Hèt spreekplatform van alle Aprilia rijders in Nederland!

De plek waar je alles kunt vinden met betrekking tot circuit en race gerelateerde evenementen!

Moderator: Moderators

Avatar
Door Heuveltje
#371938
In 2009 heb ik echt leren circuit rijden via de Race Academy in Ales. Tot die tijd was ik een vlotte straatrijder die een enkel circuitdagje gedaan had: dus veel gas geven, hard remmen en de bocht door proberen te komen :secret: .
Nu 9 jaar, vele circuitdagen en races later ben ik zelf instructeur geworden 8) . De 1e dag heb ik met name assistent gespeeld maar daarna voornamelijk zelf op pad geweest met de cursisten. Het is ongelooflijk wat je progressie kunt boeken met een stel gemotiveerde cursisten (die luisteren ;) ), dit maakt het erg gaaf om te doen. Daarnaast een leuk team met instructeurs met vele echt snelle mannen zoals Troy Corser (2 voudig wereldkampioen en ex WSBK coureur op een Aprilia), Hugo vd Berg (ex GP 125cc rijder op een Aprilia), enkele Nederlands Kampioenen en ZAC rijders. Helaas rijden we geen Aprilia's maar op 2018 BMW S1000rr's in straattrim, enorm snel maar weinig beleving :-X .
Volgend jaar ga ik samen met ex ARA lid Stefan :friends: meerder GP circuits aandoen als instructeur 8)

Wat maakt de Race Academy zo bijzonder?
De opbouw van de lesstof en de aandacht die je krijgt is ongelooflijk :yes: . Doordat je zelf mag "vrij" rijden ipv treintje achter een instructeur bepaal je zelf hoe snel je progressie boekt, dus dit wordt niet bepaald door de langzaamste rijder :no: . De instructeurs begeleiden maximaal 3 cursisten en middels een stukje theorie, feedback gesprekken en eventueel videobeelden wordt gezamenlijk het plan voor de volgende sessie opgesteld. Deze worden geëvalueerd en indien dit goed gaat dan bepaal je samen met de instructeur het volgende aandachtspunt, zo niet dan blijf je hetzelfde oefenen. Als je basis goed dan kun je stappen overslaan of combineren waardoor je bijna een individueel trainingsprogramma krijgt. Dit zorgt ervoor dat zelfs toppers uit de BSB (Gino Rea) en WSBK (Lorenzo Savadori) ook les nemen bij de Race Academy (meestal door Troy Corser).
Het is niet de goedkoopste training maar wel een training die een basis legt die je veiliger en sneller over het circuit laat rond gaan :victory:
Avatar
Door Heuveltje
#371942
Capo dei Capi schreef:
25 aug 2018, 07:40
Gefeliciteerd Frank. Mooi verhaal.
Wellicht een dag voor de ARA organiseren?
Dank je, Race Academy doet 1 keer per jaar Assen aan dus wellicht iets voor volgend jaar. Anders kunnen we Mugello, Aragon of andere GP banen doen :kwijl:

Word ook betalend lid van de ARA!