[quote="Syb24"]
kan je het recept op het forum zetten want ik ben pas net lid en heb het blad nog niet ontvangen en ik vind die koekjes ook onwijs lekker.
[/quote]
Komtie:
Men neme voor Cantuccini:
- Een mooie grote sinaasappel met een schone schil
- Flink veel kristalsuiker, 250 gram
- 60 gram boter, het lekkerste is uiteraard roomboter
- Twee eitjes
- 400 Gram bloem
- Een halve theelepel bakpoeder
- Een snufje zout
- 150 Gram hele amandelen met vlies
- Een voorverwarmde oven op 180 graden
Allereerst moet van de sinaasappel de schil helemaal worden geraspt. Vervolgens wordt de suiker met de boter tot een luchtig mengsel geroerd. Dan moeten ook de eieren en de sinaasappelrasp er doorheen worden geklutst. Daarna wordt de bloem, het snufje zout en het bakpoeder er doorheen gezeefd. Tenslotte mogen ook de amandelen er doorheen. Dit allemaal goed door elkaar kneden en zo ontstaat een massief deeg.
Het deeg kan het beste in drie staven worden gerold van ongeveer vier centimeter breed. Leg de staven op een bakplaat met bakpapier. Bak de staven zo in 20 minuten goudbruin. Haal de staven uit de oven en snijd ze in plakjes van ongeveer 2 centimeter breed. Dat gaat het beste als in een keer het mes op de staaf wordt gezet en zo wordt doorgedrukt. Dan blijven de amandelen mooi op hun plek. Plaats de Cantuccini dan weer terug in de oven en bak de koekjes, verspreid over de gehele bakplaat, in 5 tot 10 minuten knapperig.
De koekjes zijn warm erg lekker, dus serveer ze direct met goede koffie, of zoals in Italië met Vin Santo om de koekjes in te dopen. Ook erg lekker als dessert. De koekjes kunnen in een droge trommel goed worden bewaard!
Eet smakelijk!