ARA Community

Hèt spreekplatform van alle Aprilia rijders in Nederland!

Algemene motorpraat, humor, ervaringen, alles!

Moderator: Moderators

Avatar
Door klaaz
#366849
Historie

Het heeft wat voeten in aarde gehad maar het is zo ver. De nieuwe website is gebouwd in Laravel en wordt door de redactie beheerd in een maatwerk CMS. Het forum is geupdate naar de laatste phpBB versie en is voorzien van een nieuwe frisse layout die ook op mobiele apparaten goed werkt. De gehele combinatie is responsive, waardoor het zich naadloos zal vormen naar verschillende beeldformaten.

De reden dat het lang heeft geduurd heeft te maken met verschillende factoren. Zoals vele websites is ook deze geprogrammeerd in PHP, in dit geval PHP 7. Software zoals phpBB was tot dusver niet geschikt voor gebruik op een server met PHP 7 waardoor er lastige keuzes waren te maken met betrekking tot o.a. Laravel. Sinds kort is phpBB 3.2 beschikbaar die wel werkt onder PHP 7.

Een probleem waar we tegen aan liepen (en nog lopen) is dat Laravel en phpBB weliswaar aparte pakketten zijn maar wel in dezelfde Namespace wonen. Dit heeft geen gevolgen voor het normale gebruik van beide systemen maar heeft wel tot gevolg dat een gecombineerde inlog momenteel nog niet mogelijk is.

Voorlopig dient er dus in de website en het forum apart geregistreerd en ingelogd te worden. Voor jullie geldt natuurlijk registratie op het forum niet nodig is als je als beschikt over een forum account. Je kunt dan nadat de nieuwe website online is direct weer inloggen op het forum met je bestaand gegevens. De website werkt ook prima als je er niet op ingelogd bent.

Waarom dan toch registreren en aanmelden op de website?

Als je gebruik wilt maken van de afgeschermde mogelijkheden dan is het nodig om ook te registreren op de website. Dat doe je door op de link registreren te klikken in de bovenste navigatie balk.

Je kunt na inloggen op de website bijvoorbeeld met een muisklik aanmelden op activiteiten uit de agenda en ook zien wie er zich nog meer voor hebben aangemeld. Daarnaast kun je je online aanmelden als betalend lid van de ARA (Niet onbelangrijk). Als je al lid bent kun je je lidmaatschapsstatus zien en je gegevens aanpassen.

In de nabije toekomst wordt er meer functionaliteit toegevoegd:
 • Je kunt oude clubbladen uit het archief downloaden (Binnenkort: Deze worden op dit moment allemaal gescand)
 • Je legt door te registreren de basis voor de nog te ontwikkelen online ledenadministratie
 • Je kunt (binnenkort) winkelen in de ARA webshop
Forum archief

Het oude forum, gebaseerd op SMF (Single Machines Forum) is nog niet geschikt voor PHP 7. Deze gaan we vooralsnog hosten op een aparte account onder een andere domeinnaam. Dit is nodig omdat we geen PHP versies kunnen mengen in één en dezelfde hosting omgeving. We gaan echter eerst de nieuwe website forum lanceren, het forum archief volgt dan binnen enkele dagen.
Avatar
Door klaaz
#366850
Ben je betalend lid?

Dan zijn je gegevens al opgenomen in de database onze website. Om in te kunnen loggen heb je dan natuurlijk nog wel een wachtwoord nodig. Deze kun je eenvoudig opvragen met behulp van het wachtwoord herstel scherm:

 • Ga naar het inlogscherm
 • Klik op de link Wachtwoord herstellen (Onder het formulier)
 • Vul het email adres in wat bij onze leden administratie is geregistreerd
 • Klik op de knop wachtwoord herstellen
Je ontvangt nu in enkele ogenblikken een mail met daarin een link naar het scherm waar je je wachtwoord opnieuw kan instellen: Wachtwoord opnieuw instellen. Klik op deze link.

De link opent in je browser. Je dient in het scherm ter bevestiging nog een keer je wachtwoord op te geven. Dat is hetzelfde wachtwoord als die je in het vorige scherm hebt gebruikt.

Vul vervolgens je nieuwe gewenste wachtwoord in (en nog een tweede keer om spelfouten uit te sluiten) en klik op de knop Opslaan. Als alles goed is verlopen is je nieuwe wachtwoord opgeslagen en ben je direct op de website ingelogd.

Weet je je emailadres niet meer?

Dan heb je twee opties. De makkelijkste optie is dat wij je email adres aanpassen. Stuur mij daarvoor een privé bericht met daarin je naam en woonplaats en uiteraard je nieuwe emailadres. Ik pas deze dan zo spoedig mogelijk aan.

Optie twee is dat je jezelf opnieuw registreert op de website en je ook opnieuw aanmeld als lid van de ARA. Ook in dat geval ontvang ik graag een privé bericht waarin je te kennen geeft dat je je opnieuw hebt geregistreerd en hebt aangemeld als lid van de ARA.
Avatar
Door klaaz
#367096
Update aanmelding
Ik heb vannacht een update doorgevoerd voor de registratie op de website. Nog geen koppeling met het forum maar wel een aantal velden toegevoegd en het proces vereenvoudigt.

Ben je geregistreerd en wil je je aanmelden als ARA lid: Ook de leden aanmelding is nu beter doorgevoerd.
Update agenda overzicht
Het overzicht van de Agenda is verbeterd, vooral duidelijker denk ik. Je ziet nu (mits ingelogd op de website) direct het aantal aanmeldingen in het overzicht.

p.s. Zie je rare dingen na de update, druk dan even op F5. Je browser cached nml bestanden en die worden op deze manier ververst.

p.s. Ik wil dit topic graag schoon houden voor mededelingen m.b.t. de website en het forum. Kun je je niet inhouden en wil je toch reageren:

Doe dat asjeblieft dan hier :-)
Avatar
Door klaaz
#367125
Update:

Ingelogd blijven op de website
Het probleem met ingelogd blijven op de website (niet forum) is opgelost. Ben je nog niet geregistreerd op de website, doe dat dan alsnog. Je hebt meer inzicht in de evenementen, de deelnemers en je kunt je er zelf eenvoudig met een muisklik voor aan en afmelden.

En heel belangrijk, je kunt je eenvoudig aanmelden als betalend lid van de ARA :-)

Agenda overzicht
Ik heb enkele verbeteringen doorgevoerd in de agenda. In het overzicht zie je nu in één oogopslag hoeveel deelnemers er zijn bij een evenement. Let op het groene labeltje. Uiteraard dien je wel ingelogd te zijn op de website om dit te kunnen zien ;-)

Forum archief
Het forum archief is terug. Je vindt de link naar het forum onderin de Footer van de website. Klik hier om het forum direct te openen


p.s. Ik wil dit topic graag schoon houden voor mededelingen m.b.t. de website en het forum. Kun je je niet inhouden en wil je toch reageren:

Doe dat asjeblieft dan hier :-)

p.s. 2: wil je een bericht ontvangen wanneer er hier een update is geplaatst? Abonneer je dan op dit onderwerp door op het oogje te klikken rechtsboven dit onderwerp.
Avatar
Door klaaz
#367335
Update

Geboortedatum
Het is bij de registratie van enkele nieuwe inschrijvers op de website mis gegaan met de invoer van hun geboortedatum. Dit had te maken met het gebruikte invoerveld die door bemoeienis van sommige browsers niet helemaal lekker was in te vullen. Dit is als het goed is nu opgelost.

Geregistreerden waarbij dit mis is gegaan en personen waarvan de geboortedatum in het verleden niet is opgegeven zien (Na inloggen op de website) een icoontje naast hun naam bovenin de website. Als je klikt op dit icoontje wordt je direct doorgeleidt naar de relevante profielpagina waar je je geboortedatum kunt opgeven.

Motortype/historie
In het verleden werd bij het aangaan van lidmaatschap gevraagd naar het motortype wat het nieuwe lid reed. Bij de mensen die al wat langer lid zijn zijn deze gegevens mogelijk verouderd. Aan jullie een verzoek om deze gegevens aan te passen. Je hebt nu ook meer ruimte voor deze gegevens waardoor het mogelijk is informatie in te voeren over je huidige motor maar ook over motoren die je in het verleden hebt gehad :)

Ook hiervoor geldt, ben je ingelogd en heb je nog geen motortype ingevuld? Dan zie je naast je naam een icoontje waarop je kunt klikken om direct naar je profiel pagina te gaan waar je de gegevens kan aanpassen.

Uiteraard kan je ook langs de reguliere weg naar je profiel pagina om de ontbrekende gegevens aan te vullen: http://aprilia-riders.nl/profiel/aanpassen


p.s. Ik wil dit topic graag schoon houden voor mededelingen m.b.t. de website en het forum. Kun je je niet inhouden en wil je toch reageren:

Doe dat asjeblieft dan hier :-)

p.s. 2: wil je een bericht ontvangen wanneer er hier een update is geplaatst? Abonneer je dan op dit onderwerp door op het oogje te klikken rechtsboven dit onderwerp.
Avatar
Door klaaz
#367363
Kleine update forum

 • Ongelezen topics hebben nu een groen icoon
 • Tekst in de topics iets meer contrast gegeven
Aanvulling 6-4-2017
 • Website en forum voorzien van een SSL certificaat
 • Archief forum voorzien van SSL certificaat
  Probleem met de advertentie afbeeldingen, deze zijn nog steeds http ipv https.
Aanvulling 8-4-2017
 • Vanwege het gebruik van een SSL certificaat is het niet langer meer mogelijk extern gelinkte Avatars te gebruiken.
Avatar
Door robz
#369422
Vraagje...

Is er een mogelijkheid om alleen ongelezen topics te zien? Ik weet niet of het aan mijn instellingen ligt maar bij mij staan topics in random volgorde (niet op datum / gelezen/ ongelezen) en dat nodigt niet altijd uit FF te scannen ( ok misschien lui maar toch...)

Of bestaat die optie al en kan ik hem niet vinden?

thx

Word ook betalend lid van de ARA!