De Hanzestedenrit
Wanneer
22 juli 2018
Tijden
10:00 - 18:00 uur
Locatie
Doesburg Grand cafe Duo
Over -247 dagen

Beste Aprilioten!

Zondag 22 juli vindt de Hanzestedenrit plaats. Reserveer derhalve een plaatsje in uw agenda voor deze mooie tocht langs de meest welvarende steden uit de middeleeuwen.

Verbonden door water waren de Nederlandse steden die we aandoen in deze tocht allen aangesloten bij het Hanzeverbond dat meer dan 200 steden omvatte in Nederland, Duitsland, België, Polen en de Baltische staten.
Om geen week onderweg te zijn door Oost Europa, doen we alleen de steden in Gelderland en Overijssel aan. Denk aan mooie dijkjes rond de Ijssel en stukken Veluwe.

We zullen verzamelen in Doesburg bij Grand Café Duo, waar je vanaf 10:00 terechtkan voor een kop koffie. Aan de rand van de stad kan je nog duidelijk de sporen zien van de oude vesting met haar stervormige gracht. We rijden langs de contouren van de oude Ijssel naar Deventer waar we langs het oude stadsdeel komen. Verder langs de Ijssel naar Hattem en Kampen, via de Kamperzeedijk naar Genemuiden. In plaats van hier de pont te nemen, kiezen we ervoor om te rijden via Hasselt en Zwartsluis. Hier gaan we de Weerribben in en eindigen via Giethoorn uiteindelijk in Vollenhove.
Voldoende mooie plekken voor koffie en/of lunch langs deze route.

Mee discussieren?

Klik hier om het forum topic voor dit evenement te openen.

Inloggen / Registreren

Om je te kunnen aanmelden dien je ingelogd te zijn op de website.

Je kunt hier Inloggen of Registreren

Deelnemers

Je moet ingelogd zijn om de deelnemers te kunnen zien.

Locatie

e-Boekhouden.nl